Homepagina van de webshop van Masita
Overzicht van het assortiment van Masita met dames, heren en accessoires
Productpagina jassen op de webshop van Masita
Productpagina van Masita - supreme training jacket
Inlogscherm voor de webshop van Masita
 Homepagina van de webshop van Masita voor een voetbalclub
 Homepagina van de webshop van Masita voor een voetbalclub

Webshop

Masita

Masita is opgericht in 1933 door de familie Maas uit Sittard. Destijds lag de nadruk vooral op de productie en verkoop van lederen producten, zoals tassen en ballen. In de jaren ’60 heeft Masita zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van eigentijdse teamsportkleding. Inmiddels heeft het merk internationale allure en levert zij in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Binnen dit internationale netwerk krijgt e-commerce een toenemende rol waardoor Masita niet alleen voorstrevend wil zijn op het gebied van productontwikkeling, maar ook op digitaal gebied. 

Hiervoor is Moonly Software ingeschakeld en zijn wij bezig gegaan met de volgende uitdaging: “Het bijdragen aan de wereldwijde groei van Masita middels de ontwikkeling van een stabiel, schaalbaar en duurzaam platform waarmee er eenvoudig webshops ontwikkelt én beheert kunnen worden".

De eerste stap hiervoor was de ontwikkeling van een B2C-webshop die het sportieve karakter van Masita dient uit te stralen. Door deze webshop te koppelen aan hun bestaande ERP-systeem is het productportfolio, inclusief de voorraden, beschikbare maten en prijzen, altijd up-to-date.

Bovendien is er een koppeling met Channable gerealiseerd om via de webshop ook producten aan te bieden bij externe verkoopkanalen, zoals Bol.com, Amazon of Marktplaats. 

Vervolgens wordt de B2C-webshop hergebruikt en gemodificeerd voor aangesloten sportclubs. Masita biedt namelijk sportclubs (waaronder VVV-Venlo en Fortuna Sittard) de mogelijkheid aan om hun tenues te verkopen via een eigen Masita-webshop. Uiteraard geheel in stijl van de desbetreffende sportclub!


 • Opdrachtgever

  Masita
 • Team

  Bart Scheffer, Thijs Kuipers, Bruno Delsing, Ryan Smith
 • Partners

  GenCom
 • Technieken

  Magento 2

Ga naar de website van Masita

en blijf op de hoogte van hun collectie!

Bezoek de website